18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Milinković: Oluja je operacija svih operacija i majka svih bitaka

Više od autora

- vl promo-


Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Draženom Milinkovićem i Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem odalo je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počast svim žrtvama Domovinskoga rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Milinković je podsjetio na ogromnu važnost vojno-redarstvene operacije Oluja nakon koje su stečeni uvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja.

“Naša je županija dala ogroman obol u Domovinskome ratu i stoga koristim ovu priliku da svim građanima čestitam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, a posebno da izrazim zahvalnost svim našim braniteljima za sve što su učinili za svoju domovinu. Vojno-redarstvena operacija Oluja u kojoj su sudjelovali operacija je svih operacija i majka svih bitaka kojom je oslobođena jedna petina naše domovine te srušen mit o velikosprskoj agresiji i SAO krajini. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske kojima su se stekli uvjeti za povratak stanovništva na bivše okupirano područje i mirnu reintegraciju ovog dijela zemlje”, naglasio je Milinković.

Uputivši čestitku u ime Grada Vukovara svim građanima povodom današnjega praznika, dogradonačelnik Vukovara Sušac naglasio je da iz Vukovara šalju poruke mira i ponosa.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

“Obilježavamo 27.godišnjicu veličanstvene, legitimne, časne i oslobađajuće vojno-redarstvene operacije Oluja i zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kao i onima koji su danas s nama. Moramo im se duboko pokloniti i nastaviti raditi onako kako su oni Hrvatsku branili svojim rukama, oružjem i krvlju. Mi državu moramo voljeti onako kako su je oni voljeli jer jedino tako možemo ići naprijed i stvarati prosperitet “, naglasio je Sušac.

Podsjetio je da se u Vukovaru još uvijek traži oko 300 nestalih osoba te naglasio da državne i lokalne institucije na tom problemu trebaju zajednički raditi. Pozvao je sve građane koji imaju informacije o nestalima da ih kažu i na taj način pomognu obiteljima nestalih da doznaju istinu o svojim najmilijima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno