25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Miljenik hrvatske publike Frank Turner ima novi album “FTHC”

Više od autora

- vl promo-


foto: Universal Music promo

Nakon najavnih singlova “A Wave Across A Bay” i “The Resurrectionists”, došlo je vrijeme za cijelo iskustvo, odnosno duže izdanje: voljeni punk rock trubadur Frank Turner predstavlja najnovije studijsko izdanje “FTHC”. Deveti je to studijski album folk rock kantautora, inače često i rado viđenog gosta u Hrvatskoj.

Najnovije studijsko izdanje stiže nakon albuma “No Man’s Land” iz 2019. godine te označava novo poglavlje u Turnerovoj karijeri koja je dosad iznjedrila četiri Top 5 albuma i gotovo 3000 koncerata i festivalskih nastupa. Album je snimljen u Abbey Recording studiju u suradnji s producentom Richom Costeyjem (Foo Fighters, Muse, Biffy Clyro). Pred njegov izlazak, Turner je otkrio da bi “neke slušatelje mogao iznenaditi drugačijim zvukom” te da se nada kako će njime “nanovo pronaći sebe, odnosno svoju ulogu u svijetu kao glazbenik”.

Album donosi 14 bezkompromisnih pjesama, napisanih i predstavljenih potpuno iskreno – na način na koji Turner jedino zna. “Ovo razdoblje je zahtjevno za mnoge ljude i njihovo mentalno zdravlje, uključujući i mene. Ne mogu dovoljno naglasiti važnost otvorenog razgovora o bitkama koje vodimo, zbog čega se neke pjesme bave anksioznošću i unutarnjim previranjima”, rekao je Frank govoreći o pandemijskom razdoblju u kojem je nastajao album.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno