Velečasni Josip Mudri u svojoj rodnoj župi u Rokovcima – Andrijaševcima proslavio je danas Mladu misu.

Prije same mlade mise župna zajednica, kao i Josipova obitelj i prijatelji okupili su se u njegovoj obiteljskoj kući gdje je Josip primio roditeljski blagoslov. Uslijedila je procesija prema župnoj crkvi u kojoj su se do crkve pjevale prigodne pjesme. U procesiji su sudjelovali mnogobrojni svećenici, bogoslovi, obitelj i prijatelji te župna zajednica.

“Josipe želimo ti ustrajnost u svećeničkom pozivu, puno strpljenja i hrabrosti u obavljanju dužnosti koje se nađu pred tobom te ljubavi za sve bližnje. Neka ti tvoje mladomisničko geslo uvijek bude ohrabrenje na putu: „Milošću Božjom jesam što jesam.”, rekao je na početku misnog slavlja domaći župnik Đuro Blumenšajn. 

Na kraju misnog slavlja Josip je izrekao veliko hvala svojoj obitelji, svim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u njegovom životu te samoj organizaciji mlade mise te svim prisutnima podijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Josip Mudri rođen je 31. svibnja 1988. godine u Vinkovcima od roditelja Dražena i Ljiljane rođ. Rajković. Rođen je kao prvo dijete od petoro braće i sestara. Kršten je u Rokovcima, selu nedaleko Vinkovaca, gdje je i živio. Osnovnu školu pohađao je u Andrijaševcima, a nakon nje upisao je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Katolički bogoslovni fakultet završio je 2014. godine u Đakovu. Među bogoslove Dubrovačke biskupije primljen je 2017. godine. Pastoralni praktikum obavljao je u župi Svetog Spasa u Staroj Mokošici.