21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Ministar Banožić: Članstvo Dekanića je u mirovanju

Više od autora

- vl promo-

U 16:30 javnosti se preko medija obratio ministar obrane Mario Banožić, ali u ovom slučaju imao je ulogu predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Članstvo župana trenutno je u statusu mirovanja, tako će i ostati dok se ne završi postupak s pravosudnim tijelima, tako je odlučio Časni sud. Ne postoji niti jedno tijelo koje ga može natjerati na ostavku. Mi smo donijeli političku odluku, a Damir Dekanić će morati sam donijetu svoju odluku”, izjavio je ministar Mario Banožić.Nadalje, Banožić je istaknuo kako se župan Dekanić može smijeniti samo zakonski ili ukoliko to bude njegova osobna odluka. Dotaknuo se i komentara oporbe, a po tom pitanju rekao je kako se time želi jasno obmanuti građane Vukovarsko-srijemske županije.

Također, očekuje se kako će do kraja dana biti poznata informacija o terminu ispitivanja uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića. Kako prenosi N1, Damir Dekanić zasad nije davao nikakav iskaz jer će tek biti ispitan u Uskoku. Odvjetnik župana je Davor Ćavar, a zanimljivo je kako je upravo on bio protukandidat današnjem županu tijekom Lokalnih izbora 2021. godine. Bio je SDP-ov kandidat, a skupio je ukupno 7.800 glasova (10,74%).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno