18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Ministar Fuchs: Nadam se da će se svi učenici za dva tjedna vratiti u škole

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je jučer online sastanak sa svim ravnateljima škola, gostujući u Dnevniku Nove TV najavio je povratak u školske klupe za učenike nižih razreda, te odgovorio na pitanje kako to da se u školu išlo u vrijeme kad je epidemiološka situacija bila loša, a sad kad je bolja, uglavnom se koristi online nastava. “Prošle godine smo pomno pratili epidemiološku situaciju i držali smo stvar sukladno pokazateljima pod kontrolom. Kad je dosegnula u negativnom smislu vrhunac, mi smo uspjeli do kraja dovesti polugodište. Tjedan dana prije je uvedena online nastava u srednjim i nastavljena je pauza boravka učenika u školama preko zimskih praznika. Onda smo ih opet presložili ne bismo li dobili dodatnih desetak dana, uključujući vikende i time smanjili gužve u prometu”, rekao je Fuchs. Dodao je kako smo sada došli do jedne bolje epidemiološke slike nego li tada i upravo zbog toga, da se trend oko transportnih rješenja eventualno ne pogorša, idemo oprezno.

“Prvo ćemo pustiti niže razrede, od prvog do četvrtog za koje smo gotovo 100% sigurni da nisu značajni faktor u širenju zaraze, a onda nakon tjedan, dva, ovisno o epidemiološkoj situaciji poslat dijelove obrazovnog sustava u nastavu licem u lice”, objasnio je.

Čak 17 škola u Banovini je tražilo odgodu nastave koja im je odobrena. Ministar je rekao kako se državna matura ipak neće pomicati. ”Imajući to u vidu, za učenike s tog područja postoji nekoliko modela kako ćemo to nadoknaditi. U prvom redu to će ovisiti o tome hoće li nadoknada nastave biti potrebna za tjedan ili dva ili nešto duže. O tome će ovisi koji će biti modalitet”, naglasio je Fuchs.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno