24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Ministar Fuchs otkrio hoće li zbog velikog porasta zaraženih sve škole na online nastavu

Više od autora

- vl promo-
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas je medijima dao izjavu o nastavi u školama, s obzirom na veći broj zaraženih. Otkrio je koliki broj škola prelazi na online nastavu i hoće li se to dogoditi na nacionalnoj razini.

“Negdje oko 120 škola moglo bi prijeći na online nastavu. Ostajemo pri onim početnim doktrinama provođenja nastave, a to je da ne proglašavamo opći prelazak na online nastavu, niti preporučujemo da se tako nešto radi po županijama”, rekao je Fuchs, prenosi N1.

Napomenuo je da su na putu da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Stožerom revidiraju pristup slanja učenika u samoizolaciju.

“Razredi u kojima je samo jedan pozitivni, svi završavaju u samoizolaciji. U ovom trenutku imamo oko 50 posto škola koje nemaju nijednog oboljelog učenika, a negdje oko 152 škole, čini mi se, s jednim, odnosno dva učenika. U principu mislim da je stav koji smo i prije propagirali u redu. Treba držati škole otvorenima koliko god je to moguće. Imamo čak i više slučajeva da su problem nastavno i tehničko osoblje u školama, a ne sama djeca, što se tiče odvijanja nastavnog procesa”, kazao je Fuchs.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno