Foto: Vlada RH

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je danas kako će uputiti apel HZJZ-u da kontaktira lokalne stožere u vezi cijepljenja prosvjetnih radnika, istaknuvši kako ih se dosad niz procijepio, a oko 12 posto ih je preboljelo koronavirus.

“Mislim da se u svim županijama cijepe i profesori, odnosno niz profesora se cijepio i kroz osnovne kanale cijepljenja, od obiteljskih liječnika, pa kroz ugrožene skupine itd”, rekao je Fuchs i dodao kako devet županija još nije krenulo s cijepljenjem prosvjetara.

Osim toga, potvrdio je ministar, dio nastavnika je prebolio covid-19, a po procjenama ministarstva njih oko 12 posto.

“Postoje preporuke, ne mogu odgovoriti na pitanje zašto u nekoj županiji lokalni stožeri nisu primijenili takav način cijepljenja, svi imaju vrlo egzaktne popise  s  imenima i prezimenima, OIB-ima”, istaknuo je Fuchs.

Najavio je da će ponovno uputiti apel prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) da komunicira lokalne stožere, a danas će kontaktirati i zagrebački stožer. Fuchs je istaknuo da je cijepljenje prosvjetara jako bitno jer se približava državna matura, pa učitelji koji će biti angažirani na maturi moraju biti procijepljeni.