Foto: Vlada RH
Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić danas je rekao da će država izmiriti sve svoje obveze prema veledrogerijama, ali i kako treba raditi na tome da zdravstveni sustav ne generira 220 milijuna kuna obveza na mjesec.
“Država ne bježi od toga i izmirit će svoje obveze prema veledrogerijama. O tome ćemo ministar zdravstva Vili Beroš i ja u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima veledrogerija, no već ovaj tjedan bit će uplaćeno 300 milijuna kuna. To nije trajno rješenje, ali će zasigurno dati financijsku injekciju”, rekao je novinarima ministar Marić, koji sudjeluje na konferenciji “Izazov promjene” u Rovinju u organizaciji Zagrebačke burze fondovske industrije.
“Postojeći dugovi ne mogu se zanemariti, no treba napraviti preventivne i reformske iskorake u zdravstvenom sustavu. Moramo prevenirati situaciju kako zdravstveni sustav na bi generirao 220 milijuna kuna obveza na mjesec. Mislim da to nije mala brojka, na godišnjoj razini to znači dvije i pol milijarde kuna. Da i izmirimo sve obveze prema veledrogerijama, ako nešto ne promijenimo za godinu dana opet ćemo imati dug od 2,5 milijarde kuna”, rekao je Marić.