13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović posjetio Smještajno-obučni centar pri PU vukovarsko-srijemskoj

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

U nekadašnjem hotelu Spačva na autocesti Županja-Lipovac, nedaleko graničnog prijelaza Bajakovo, MUP je otvorio Smještajno-obučni centar pri PU vukovarsko-srijemskoj koji je danas obišao ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović. Ministar je tom prigodom poručio kako je ovim centrom hrvatska granična policija dobila na efikasnosti i mobilnosti, a pojačana je i sigurnost državne granice sa Srbijom. Također je rekao kako se ovaj centar nalazi na idealnoj lokaciji, u blizini autoceste i državne granice. Otvaranjem ovog centra pojačat će se i sigurnost jer 120 policajaca, koliko ih je sada smješteno u ovom centru, mogu vrlo brzo reagirati na svaku iznenadnu situaciju.

“Granični policajci koji rade jedan vrlo zahtjevan posao sada imaju uvjete koje želim da ima svaki hrvatski policajac kada mu se daju dodatne zadaće” – istaknuo je Božinović, dodavši kako će se pored pružanja smještaja, u centru provoditi i druge aktivnosti, poput obuke i specijalističkih tečajeva, koji će se u suradnji s Frontexom provoditi i s graničnim policijama članica Europske unije.

Ministar Davor Božinović na kraju je rekao kako sve troškove održavanja objekta i smještaja te obuke financira Europska unija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno