2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Ministarstvo objavilo poziv za nagrađivanje najboljih nastavnika, nagrada – 10 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv za nagrađivanje najboljih nastavnika, učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Ideja je, kažu u ministarstvu, honorirati rad i vrijednost kvaltetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca.

Prethodnih nekoliko godina Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Dana učitelja nagrađivalo je s 10.000 kuna bruto najbolje nastavnike, učitelje, stručne suradnike i ravnatelje.

Kako stoji u uputama za prijavu, nastavnicima se vrednuju se aktivnosti ostvarene u razdoblju od 16. lipnja 2021. do 15. lipnja 2022. godine te se prijave podnose online, do 30. lipnja. Iako je javna rasprava oko novog Pravilnika za nagrađivanje nedavno zaključena, on još nije stupio na snagu pa se prijave rade na temelju Pravilnika koji je vrijedio prethodnih nekoliko godina.

Kao i lani, bodovi se mogu prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprijeđenja rada škole te za rad na unaprijeđenju sustava obrazovanja.

“Na Javni poziv može se javiti ili biti predložen svaki odgojno-obrazovni radnik koji je u godini za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije prema navedenim kriterijima vrednovanja i koji je dokazao izvrsnost tako da je ispunio barem jedan od sljedećih kriterija: izradio i primijenio istaknut primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi; javno objavio istaknut znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada; ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava”, naglašavaju iz Ministarstva.

Imena prošlogodišnjih dobitnika ove nagrade možete vidjeti na linku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno