Ministarstvo znanosti i obrazovanje prihvatilo je prijedlog Agencije za odgoj i obrazovanje i dalo suglasnost na odgodu početka provedbe natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. Agencija još nije objavila točne termine, no školska natjecanja trebala bi biti održana u tjednu od 1. do 5. veljače 2021.

U ovoj školskoj godini koja ni po čemu nije onakva na kakvu su učenici navikli, trpe i školska natjecanja, smotre i događaji. Sukladno Vremeniku, natjecanja i smotre predviđene su u tjednu od 18. do 22. siječnja 2021., no uzimajući u obzir izmjene početka nastave u drugom polugodištu te okolnosti oko epidemije i potresa, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu upućen je zahtjev za promjenom Vremenika. Ministar ga smatra itekako opravdanim.

“Iako ste u svom zahtjevu predložili da se natjecanja pomaknu na tjedan od 25. do 29 siječnja 2021., uslijed navedenih okolnosti predlažemo da se Vremenik izmjeni na način da se natjecanja i smotre koje su bile predviđene u tjednu od 18. do 22. siječnja 2021. održe u tjednu od 1. do 5. veljače 2021. godine”, napisao je ministar ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravki Brezak Stamać.

Podsjetimo, nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta tražile su da se, zbog epidemioloških mjera, odgode školska natjecanja nakon čega je Agencija za odgoj i obrazovanje od Ministarstva tražila suglasnost za izmjenu Vremenika natjecanja i smotri. Ministar je prihvatio njihov prijedlog, pa će provedba natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. započeti tek 1. veljače 2021. godine. Novi termini bit će objavljeni u izmijenjenom Vremeniku do 18. siječnja.