Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković sa suradnicima boravila je danas u Općini Andrijaševci. Tijekom boravka obišla je Dječji vrtić “Bambi”, a čiju je dogradnju ministarstvo sufinanciralo u iznosu od 1 milijun i 390 tisuća kuna.

“Sretni smo što smo danas mogli ugostiti ministricu Vesnu Bedeković pogotovo što je ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u velikom dijelu zaslužno za ovaj objekt, a i općina je dala veliki doprinos, uloženo je 1 milijun i 500 tisuća kuna.”, kazalo je Damir Dekanić, načelnik Općine Andrijaševci dodavši kako ga izuzetno veseli najava ministrice da uskoro kreće program kojim će se sufinancirati rad dječjih vrtića. Dekanić je također ministricu Bedeković upoznao i s mjerama koje općina provodi za djecu i mlade.

“Doista me raduje ova slika koju u Andrijaševcima vidim. Prostor je sjajno opremljen i po svim važećim standardima vezanim za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.”, kazala je ministica Bedeković Izuzetno me raduje činjenica da se u općini Andrijaševci iz godine u godinu rađa više djece nego što umire starijih mještana.

Podsjetimo kako je dogradnja dječje igraonice u Andrijaševcima i pretvaranje u kapacitet koji zadovoljava kriterije dječjeg vrtića sa svim popratnim okruženjem započela u rujnu prošle godine. Danas je to vrtić najsuvremenije opremljen, po svim pedagoškim standardima, spreman u isto vrijeme primiti dvije vrtićke grupe (50 djece) i sigurno će biti olakšanje roditeljima.