21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Mitski Al Jurgenson i Ministry po prvi puta u Hrvatskoj!!!

Više od autora

- vl promo-


Ministry (konvert u Tvornici, lipanj) [St]

Legendarni Ministry dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u srijedu, 7. lipnja, na svoj premijerni hrvatski nastup.

U Zagreb po prvi put stiže jedan od najutjecajnijih i najznačajnijih industrial metal bandova svih vremena. Ministry su osnovani 1981. u Chicagu i u najranijoj fazi djelovali kao new wave synthpop bend čiji je debut ‘With Sympathy’ čak ušao u gornji dom Billboardove ljestvice. No, već s drugim izdanjem, ‘Twitch’ iz 1986., a pogotovo albumom ‘The Land Of Rape And Honey’ Al Jourgensen, osnivač, glavni autor i do danas jedini stalni član, napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u glazbenu povijest.

Globalni proboj bend je doživio epohalnim albumom ‘Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs’ 1992. koji se, nošen briljantnim singlom ‘Jesus Built My Hotrod’, smatra najznačajnijim izdanjem industrial glazbe uopće. ‘Psalm’ je prodan u gotovo od 2 milijuna prijmjeraka, bendu osigurao poziciju na Lollapalooza turneji te otvorio put za mainstream uspjeh izvođačima poput Marilyn Mansona i Rammsteina.

Tijekom nekoliko desetljeća kroz grupu je prošlo dosta glazbenika, ali jedina konstanta je Al Jourgensen životopisni frontman i jedna od najlegendarnijih figura alternativne scene 90tih. Činjenica da je Al i dalje živ čudi svakog povjesničara glazbene industrije. Naime, Uncle Al je više puta proglašavan bilo mrtvim ili nestalim, u klinikama za liječenje od ovisnosti proveo je dobar dio svoje bogate karijere, a početkom 2001. skoro mu je amputirana ruka zbog ugriza pauka. Ipak, Al je, uz krojenje kompletnog glazbenog žanra uspješno surađivo s mnogim glazbenicima, oformio još nekoliko uspješnih bendova (Revolting Cocks, Lard…), brojnim obradama pokazao širinu glazbenog znanja, a uspio je čak uloviti i nominaciju za Grammyja.

Nakon 4 godine pauze, Ministry su se ponovo okupili 2012. nakon čega su objavili svoj posljednji studijski album ‘From Beer To Eternity’. Materijal posvećen preminulom gitaristi Mikeu Scacciju trebao je biti posljednji u karijeri ovih industrial divova, ali možda Al ponovo promjeni mišljenje.

Nastup u Tvornici 7. lipnja bit će im prvo pojavljivanje pred hrvatskom publikom

Ulaznice su u prodaji od utorka, 14. veljače. Od Dana zaljubljenih do 2. travnja iznosit će 130 kn, od 3. travnja do 6. lipnja 150 kn, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kn.

MINISTRY: NO ‘W’ [2004]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno