Vinkovčankama i Vinkovčanima poznate su klupe i sjenice postavljene uz šetnicu uz Bosut prema Sopotu. Malo tko, međutim, zna kako ih je napravilo i postavilo nekoliko građana, entuzijasta i zaljubljenika u svoje Vinkovce.

Ideja se rodila prije nekih pet godina kroz razgovor na kavi tada radnih kolega u Nexe grupi. “U jednom trenutku ja sam spomenuo kako sam za vikend prolazio šetnicom i kako je prekrasno imati stazu uz Bosut, ali nije baš za pohvalu što nema klupa i koševa za smeće. I tada smo jednostavno odluči da sami pokušamo nešto napraviti“, ističe Mario Stjepanović.

Uz suglasnost Grada Mario Stjepanović, Ivica Jukić i Dalibor Šandrk su i realizirali ovu ideju s još nekolicinom radnih kolega, na čelu s Mirkom Jerkićem, koji je bio glavni u izvedbi radova. Uz potporu nekoliko vinkovačkih tvrtki koje su donirale materijal napravljene su i postavljene dvije sjenice i šest klupa te koševi za smeće.

Ivica, Dalibor i ja, nastavili smo to i održavati i svake godine kupimo materijal i obojimo i popravimo što treba. Nažalost, pogotovo na sjenici koja je bliže Sopotu, česta su oštećenja. Tako smo i sada sve popravili prije 1. svibnja, a već nekoliko dana poslije, kada smo došli bojati, neke su daske već bile iščupane“, ističe Stjepanović uz apel da se ne uništava ono što je napravljeno kako bi svi mogli uživati.

Ista poruka stiže i iz gradske Uprave uz poziv građanima da ne uništavaju ono što Grad ili pojedinci volonteri čine kako bi Vinkovci bili ljepši za sve.