Mlada pjevačica Raye predstavlja EP izdanje Second, singlom I, U, Us

0
965

m_raye_second-ep_cover

Iako ima tek 18 godina, Raye je kao tekstopisac i suradnik duboko u glazbenim vodama. Naime, Raye je do sada surađivala s izvođačima kao što su Labrinth, Stormzy, Emeli Sande, Charli XCX, Wretch 32, Jimmy Napes, Two Inch Punch, MNEK…

‘Želim osvojiti svijet, ako mogu. Mlada sam i data mi je nevjerojatna mogućnost, tako da ne vidim zašto ne, ukoliko marljivo radim.’ kaže Raye.

Produkcijom pjesama ‘I, U, Us’, ‘Shhh’ te ‘Distraction’ pozabavio se Fred Gibson, dok se za produkciju pjesme ‘Tell Me’ pobrinuo Blood Diamond, odnosno Andrew ‘Knox’ Brown za pjesmu ‘Ambition’ koju je Raye realizirala u suradnji sa Stormzy. Singl ‘I, U, Us’ dobio je i prateći videospot.

Raye je počela pisati i stvarati beatove s 11 godina kada ju je ujak upoznao sa garage-band programom. ‘Postoje određena pravila koja te ljudi uče o pisanju pjesama. Moraš staviti ritam ovdje, a refren ovdje, i mora trajati 3 minute i 20 sekundi. Naučila sam ta pravila napamet samo zato da mogu što jače gurnuti granice. Moraš naučiti pravila kako bi ih mogao zaboraviti, i stvoriti svoj prostor.’

m_raye_second-ep_SI

Pravog imena Rachel Keen, publiku je osvojila prvim EP izdanjem ‘Welcome To The Winter’, nakon što ga je objavila putem Soundclouda, a pjesma ‘Bet You Wish’ broji više od 1,5 milijuna slušanja. ‘Kada se razvijaš kao umjetnik, moraš razmišljati o tome kakav trag želiš ostaviti. Kakvu priču želiš ispričati.

Kakvu publiku želiš privući’ kaže Raye te zaključuje ‘Za mene je glazba osnaživanje’.

EP izdanje ‘Second’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku.

RAYE: I, U, US [2016]