9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

Mladež CK Vinkovci uz Svjetski dan mladih

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Iako bi, prema uvriježenom mišljenju, nakon Velike Gospe trebale prestati one prave ljetne vrućine, poznato je kako kod vremena pravila više nema. Kako god bilo, lijepih dana za kupanje na vinkovačkoj “Banji” sigurno će još biti, a kako postupiti ako se netko, ne daj Bože, nađe u nevolji, u prigodi Svjetskog dana mladih, 10. kolovoza, demonstrirali su članovi Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Program kojim je obilježen Svjetski dan mladih organiziran je u suradnji s članovima spasilačke službe Rekreacijskog centra “Jezera”, a kupačima su demonstrirane tehnike spašavanja osobe koja se utapa, izvlačenje na obalu i pružanje prve pomoći utopljeniku. Zainteresirani su mogli i sami naučiti vještinu reanimacije kao i druge postupke pružanja prve pomoći u nesrećama koje mogu dogoditi na kupalištima (utapanje, gušenje, toplotni udar, sunčanica, prijelomi, posjekotine…).

Vježba je provedena pod vodstvom Tene Galić, referentice socijalnih djelatnosti i rada s mladima Crvenog križa i Mateja Lovrića, voditelja interventnog tima prve pomoći GDCK Vinkovci.

Mladi humanitarci posjetiteljima su podijelili i praktične promidžbene materijale pripremljene u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog Crvenog križa. Tako su odrasli dobili lepeze s korisnim savjetima kako prepoznati simptome i postupiti u slučaju toplotnog udara i kako zbrinuti unesrećenu osobu u nesrećama na kupalištima, a djeca su za nagradu za sudjelovanje u programu dobila majice i balone Hrvatskog Crvenog križa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno