33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

DVD Nuštar na 46. Natjecanju Donje Austrije

Više od autora

- vl promo-
Kao pobjednici Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice 2017. godine ekipa ženske mladeži DVD-a Nuštar dobila je čast predstavljati HVZ na 46. Natjecanju donje Austrije u St.Aegyd am Neuwalde gdje su boravili od 5. do 8. srpnja. Ženska mladež nastupila je na natjecanju u bronci i srebru ( izvlačenje uloga ), te u ukupnom poretku inozemnih ekipa zauzela 2. mjesto.

“Vrijeme nas nije baš poslužilo, s obzirom na to da je padala kiša pa je teren postao blatnjav i neprohodan, ali tu su se iskazale organizacijske spospobnosti domaćina, koji su teren uredili u nekoliko sati te su se aktivnosti u kampu nastavile prema planiranom. Odrađenim nastupima smo zadovoljni. Dali smo svoj maksimum kako bi što bolje prezentirali našu domovinu”, ističe voditelj natjecateljskog odjeljenja DVD-a Nuštar Mirko Ružić.

Nuštarci posebno ističu ljubaznost domaćina koji su pozdravljali ekipu iz Hrvatske i pružali podršku u svakom trenutku, a najviše u subotu kad su svi skupa navijali za našu nogometnu reprezentaciju. U subotu je održan i svečani prijem na kojem je voditelj Mirko Ružić dobio odlikovanje od Austrijskih vatrogasaca kao priznanje za njegov rad. “Stekli smo nova iskustva i prijateljstva, te uspomene koje ćemo pamtiti i prepričavati u narednim vremenima. Trudili smo se što bolje predstaviti naš DVD, Nuštar, Vukovarsko-srijemsku županiju i domovinu iz koje dolazimo, a Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici zahvaljujemo na ukazanoj prilici”, ističe Ružić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno