Vinkovačka Cibalia ovog je vikenda odigrala dvije pripremne utakmice, obje u gostima. U prvoj je u subotu pobijedila Dilj s 2:0, a u drugoj u nedjelju Slobodnicu s 5:0. Strijelci protiv Dilja bili su Baraban i Janović, a protiv Slobodnice Šarić, Sušić, Svetić, Tomić i ponovno Janović.

Zanimljivo je primijetiti da je i treću utakmicu za redom, odnosno protiv Dilja, Slavonca u Komletnicima i Slobodnice strijelac za Nebeskoplave bio mladi David Janović.

“David je naš mladi igrač koji je dobio priliku u ovim lakšim utakmicama i istu je odlično iskoristio, možemo reći da je svojevrsno iznenađenje ovog perioda priprema. Slijede nam nešto teže utakmice i to će biti dobra prilika da vidimo kako će i on, ali i ostali mladi igrači reagirati”, ističe trener prve momčadi Petar Tomić. Dodaje i da su posljednje tri pripremne utakmice, protiv nešto lakših protivnika, poslužile upravo za probu igrača, da se vidi “tko kako diše” i da mladim igračima iz svoje škole daju priliku da se iskažu. “U kadru za ovu sezonu uglavnom i imamo naše mlade igrače, a i oni nešto stariji su produkt naše škole, pa možemo reći da nam je 80-90 posto kadra iz Vinkovaca, odnosno domaći dečki. To i je cilj, dati im priliku da se okušaju u drugoligaškom društvu, da napreduju i da se kroz jake utakmice formiraju u prave igrače. Ključno je stoga da imaju podršku od svih, kako od nas u klubu tako i od navijača, jer ona je mladim igračima najpotrebnija”, objašnjava Tomić.

Nakon Bajića, Oršolića i Šarića, trogodišnji stipendijski ugovor s Cibalijom ovih je dana potpisao i Antun Svetić, 21-godišnji zadnji vezni koji je nekoliko godina proveo u Rijeci.

Upravo i njegov ugovor uklapa se u viziju kluba, odnosno želju da izlaznim juniorima daju priliku, ali i da vrate svoje igrače iz drugih sredina. “Radi se o vrlo dobrom igraču koji je ponikao u našoj omladinskoj školi, ali je nakon odrađenog kadetskog staža otišao u Rijeku. Vratili smo ga, dobio je trogodišnji ugovor i nadam se da će se isprofilirati u jednog od važnijih igrača naše momčadi”, napominje Tomić. Momčad je u nastavku priprema trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bedema u Ivankovu, no od toga najvjerojatnije neće biti ništa, jer neki igrači Bedema su u samoizolaciji i prema tome nema smisla organizirati ovakve susrete. Za vikend Cibalia putuje u Ruščicu, na tradicionalnu turnir gdje će snage odmjeriti s Dubravom, drugom momčadi Osijeka i NAŠK-om iz Našica.