4 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Mladi mesija (The Young Messiah, 2016.)

Više od autora

- vl promo-

fvt_mladi-mesija_the-young-mesiah_2016_ST

Mladi Mesija je inspirativna i jedinstvena priča o sedmogodišnjem Isusu Kristu, njegovoj obitelji i razumijevanju božanske naravi i njegove svrhe. U filmu se pojavljuju Sean Bean kao Severus, David Bradley (Game Of Thrones), Jonathan Bailey (Testament Of Youth) kao kralj Herod, Isabelle Adriani (The American) kao Seleni, Christian McKay (Me And Orson Welles) kao Cleopas i Adam Greaves-Neal (Sherlock) kao Isus Krist.

Riječ redatelja Cyrusa Nowrasteha: Velik je broj filmova o Isusu koji na dramatičan način prikazuju njegov život i raspeće, ni nitko još nije snimio film o njegovom djetinjstvu. Kakav je bio kao dječak? U kakvoj je obitelji živio? Kakvi su roditelji bili Josip i Marija? Kako su ga usmjeravali i štitili?
Naravno da postoje brojni izazovi u opisivanju Isusovog djetinjstva, jer jako malo znamo o njemu u tom razdoblju života. Ovaj film je pokušaj realističnog prikaza Isusovog života temeljen na vjeri. Sveto pismo je zamišljeno kao inspiracija za osjećaje i postupke mladog Isusa. Film je snimljen s osjećajem poštovanja i naklonom, a pokušali smo zamisliti dijete kakvo je Isus mogao biti prema onome što saznajemo iz Biblije.

fvt_mladi-mesija_the-young-mesiah_2016_coverNaša priča prikazuje jednu godinu i Isusovom životu kad je imao sedam godina. Sveta zemlja je u previranju, a mladi Isus s obitelji napušta Egipat i kreće prema Izraelu. Josip i Marija su u potpunosti svjesni opasnosti: korumpirani kralj Herod, nemiri, brutalna rimska okupacija. Vidimo obitelj suočenu s opasnostima i neprijateljima koja se sa svime time nosi s ljubavlju, vjernošću, duhovitošću i prije svega vjerom.
Gledatelji dobro upoznati s tematikom će u filmu prepoznati događaje i prikaze koji su naznaka Isusovog života kako je opisan u Evanđelju. Njegova suosjećajnost i razumijevanje nadilaze njegove godine, a s vremenom će postajati sve mudriji i odaniji Bogu i čovjeku. (Luka 2:52)

Nadam se da će naš film naći mjesto uz filmske klasike snimljene na temu Isusovog života, ali još je važnija da posluži kao inspiracija ljudima da promisle o Isusu i njegovim porukama iz novog kuta. Kao vjernici nadamo se da će djecu privući priča o dječaku, a da ovaj film može biti Pasija za cijelu obitelj.

Nadamo se skromno i da će naš film gledatelje potaknuti na približavanje vjeri i milost u skladu s porukama koje nam on upućuje.

Video distribucija: Blitz film i video, 2016.

KINO NAJAVA TITLANA: MLADI MESIJA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno