19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Mladi učitelj (1980.)

Više od autora

- vl promo-


Tigar i Zmaj su prevareni i osramoćeni, ali protiv takvih kung-fu majstora nitko nema šanse. Tigar (Pai Wei) prijeđe u protivničku kung-fu školu, koja koristi njegovo znanje i vještine u zle svrhe te mu podmeće zločin koji nije počinio. Njegov mlađi brat Zmaj (Jackie Chan), nakon što iznevjeri svog kolegu studenta u natjecanju, osramoćen je i protjeran iz škole i ne smije se vratiti dok ne pronađe svog odbjeglog brata…

U svoje vrijeme ‘Mladi učitelj’ je potukao sve rekorde na hongkonškim kino blagajnama te ubrzo dobio kultni status među ljubiteljima borilačkih vještina. Drugi film u režiji Jackieja Chana u svojoj biti ima upravo ono zbog čega Chana volimo i ono što ga je proslavilo – neviđene borilačke scene, koje su se ranije mogle vidjeti samo u filmovima Brucea Leeja, te obavezna doza humora tipična za Chana, koja njegove filmove čini toliko neodoljivima.

U ostalim ulogama se pojavljuju Biao Yuen, Lilly Li, Kien Shih (legendarni Han iz ‘U zmajevo gnijezdu’), Ing-Sink Whang, Feng Tien i drugi.

Originalni naziv: The Young Master (Shi Di Chu Ma, 1980.)

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno