14 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Mlat na besplatnom downloadu

Više od autora

- vl promo-Mlat

Ambiciozni slušatelji često zamišljaju: ‘Kakvu bi glazbu stvorili članovi afirmiranih bendova da iz službenih scenskih odora uskoče u trenirke i naprave nešto 100% opušteni, ne razmišljajući niti metar dalje od prostorije za vježbanje?’.

Suradnja članova nekoliko značajnih hrvatskih bandova, Ivana Kovačića Kove (ex-Leut Magnetik, sada Jiny i Avoq) idejnog vođe projekta te Branka Kovačića Huste (ex-Let 3, sada Jonathan i The Ant), Dražena Baljka (Let 3, MrLee & IvaneSky) i Nikice Jurjevića Direktora (Pasi, Jonathan) upravo je školski primjer odgovora na hipotetsko pitanje iz prve rečenice.

MLAT je još prije dvije godine završio s radom na materijalu za prvi dugosvirajući album pod nazivom Malt. Najavni spot za pjesmu ‘Polako dišući’ je sjajno najavio zvučno kretanje ove glazbene skupine. Malt je pušten da dozrijeva pune dvije godine, a sada je podignut na besplatan download kako bi baš svi u njemu mogli uživati.

Da bi doživjeli ‘Malt’ u pravom smislu, nužno je shvatiti način na koji bend doživljava glazbu: ‘Opušteno, samo opušteno. Nema tenzije. Sviraj ono što osjećaš, što misliš da je dobro. Razvijaj to u nepredviđenom smjeru. Idi korak dalje. Razbij okove poznatog i izađi iz okvira. Igraj se i istražuj. Ne zadovoljavaj se “već viđenim” jer još uvijek nije odsvirano baš sve. Ne misli previše na to hoće li se to nekom svidjeti ili ne. Ako je dobro, naći će to put do onih do kojih treba. Vjeruj u to što radiš. Stoj iza toga. Podijeli to što radiš s ljudima u onom trenutku kad ti misliš da je najbolje. Pusti da odleži ako treba, jer nitko te ne sili i ne odbrojava ti. Ako ikako možeš, podijeli to na najbolji mogući način – daruj! I uživaj u glazbi.’

 

VIDEO: Polako dišući (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno