13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Močvara nam za listopad najavljuje još jedan odličan koncert

Više od autora

- vl promo-m_il-sogno-del-marinaio_mocvara-listopad_ST1

Još jedna senzacionalna vijest stiže iz Močvare: IL SOGNO DEL MARINAIO potpomognuti legendarnim MIKEOM WATTOM nastupit će u zagrebačkom klubu Močvara u srijedu 19. listopada. Vrata kluba se te večeri otvaraju u 20,00 h, koncert bi trebao započeti u 21,30 h. Cijena ulaznica u pretprodaji 60 kn dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 75 kn.

Mike Watt je jedna od najvećih ikona američkog nezavisnog rocka osamdesetih. Svirajući s Minutemen, a kasnije i s fIREHOSE, Watt je tada novom i nezavisnom punk rocku otvorio put u mainstream i tako neposredno omogućio indie rock revoluciju u devedesetima koja traje i danas. Što su i kako su Watt i njegovi prijatelji radili osamdesetih godina u Americi, najbolje je opisao Michael Azerrad u višestruko citiranoj knjizi “Our Band Could Be Your Life”, portretirajući Minutemen, Black Flag, Mission of Burma, Minor Threat,Hüsker Dü, The Replacements, Sonic Youth, Dinosaur Jr. i druge, danas kultne heroje toga vremena.

Prije dvije godine imali smo zadovoljstvo po prvi put ugostiti Mike Watta u Močvari. Na turneji sa svojim The Missingmen, Watt je na jednom od najboljih koncerata te sezone promovirao tada posljednji solo album “Hyphenated-man”, ploču posvećenu Hieronymusu Boschu, a glazbeno na tragu ranihMinutemena. Ovaj put, Watt nam dolazi u drugoj postavi, promovirajući svoj novi bend/projekt Il Sogno del Marinaio s kojim je objavio već dva albuma – ‘La Busta Gialla’ iz 2013. i ‘Canto Secondo’ iz 2014. godine.

m_il-sogno-del-marinaio_mocvara-listopad_ST2

Neminovnim upokojenjem kultnih The Stooges (čiji je Watt član bio od reuniona 2003. godine, pa do prestanka rada benda nakon smrti braće Asheton i Stevea Mackaya), Watt je na najbolji način iskoristio svoje slobodno vrijeme, još jednom je napravio ono što zna najbolje – okupio novi bend, ušao u studio i snimio album da bi ga potom promovirao na višemjesečnim turnejama diljem Sjedinjenih Američkih Država i Europe. Il Sogno del Marinaio (u prijevodu s talijanskog the sailor’s dream ili mornarev san) Watt je osnovao još 2009. godine, a društvo mu prave gitarist Stefano Pilia i bubnjar Andrea Belfi, oba talijani. Bend se svojim manje punk, a više prog rock i jazz pristupom kreće po tragu kasnijih fIREHOSE radova, kao i Wattovog, možda i najboljeg solo albuma, “Contemplating the Engine Room” (koga je 1997. godine snimio s genijalnim gitaristom Nels Clineom). Ipak, Il Sogno del Marinaio su stilski dovoljno različiti da dobivaju usporedbe kako s Black Flag, tako i s King Crimson, pa čak i sa Slint, Tortoise i Gastr del Sol. Bend će na svojoj zagrebačkoj premijeri još jednom pokazati neuništivost Watta i njegovog duga, jednako kao i njegovu nepresušnu opsjednutost sviranjem i stvaranjem.

Svi koji ste gledali Mike Watta ranije, znate da se radi o jednom od najpozitivnijih likova koji kombijem punim instrumenata i opreme posjećuju naše krajeve. Svi vi koji još niste – pravo je vrijeme.

VIDEO: Mountain Top (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno