Večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana prva pokazna radionica modeliranja i crtanja 3D olovkom. Radionica je namijenjena školarcima 3. i 4. razreda, no bila je otvorena za nešto starije školarce i ostale znatiželjne građane.

3D olovka je kreativna igračka za djecu i one malo starije. Ovom olovkom možete pisati u 3 dimenzije. Pogodna je za dizajnere hobiste i učenike koji žele izraditi 3D strukture i oblike bez korištenja računala. Prilikom pisanja plastika se hladi i time omogućava izradu 3D struktura i oblika. Olovka izbacuje toplu plastiku koja se suši kada dođe u dodir sa zrakom te se tako mogu kreirati nevjerojatne figure, uz prkošenje gravitaciji. Olovke su vrlo praktične te služe za zabavu, ali i za funkcionalnu primjenu i popravak raznih sitnih predmeta.

“Prije godinu dana smo dobili 3D printer, a sada pojavom 3D olovki, svojevrsnih ručnih printera odlučili smo se na jednu ovakvu radionicu. Danas imamo upoznavanje s 3D olovkom, no već sljedeća radionica će biti nešto drukčija. Na raspolaganju imamo deset 3D olovaka pa istovremeno može raditi deset učenika. Cilj je djecu upotpuniti praznike i slobodne dane nečim što će im, sigurni smo, koristiti u budućnosti.”, istaknuo je voditelj današnje radionice Tihomir Marojević, koji je pozvao sve znatiželjne mališane, ali i njihove roditelje da se priključe radionici sljedeći petak, 3. siječnja. Vidimo se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci!