-3.2 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Morgan Freeman kao Colin Powell

Više od autora

- vl promo-

Morganu Freemanu dodijeljena je uloga Colina Powella, umirovljenog generala američke vojske i 65. državnog tajnika SAD-a, u novom biografskom filmu ‘Powell’. Film će režirati za Oscara nominirani Reginald Hudlin, najpoznatiji kao redatelj također biografske drame ‘Marshall’ te kao jedan od producenata ostvarenja ‘Django Unchained’. Scenarij je spreman još od 2011, a napisao ga je Ed Whitworth.

Radnja će se odvijati tijekom 2001. kada je Powella imenovao George W. Bush za državnog tajnika SAD-a, te je tako postao najviše rangirani Afroamerikanac u povijesti SAD-a. Powell je poznat i kao načelnik Zajedničkog glavnog stožera SAD-a zaslužan za američku pobjedu u Zaljevskom ratu. Premda je najprije vjerovao da Saddam Hussein ne posjeduje oružje za masovno uništenje, na kraju je to ipak potvrdio dokazima i svojim svjedočenjem u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. Dokazi su naknadno bili diskreditirani.

Film će producirati Priya Amritraj i Addison Mehr iz kompanije Hyde Park, te Freeman i Kelly Mendelsohn iz kompanije Revelations.

Colin Powell će biti karakter još jednog predstojećeg filmskog ostvarenja. Tyler Perry će ga glumiti u za sada još uvijek neimenovanom filmu o još jednom protagonistu Bushove administracije Dicku Cheneyju, kojeg režira Adam McKay.

Točan datum objavljivanja filma ‘Powell’ još uvijek nije poznat. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno