3 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

MORH raspisao natječaj za prijam u djelatnu vojnu službu

Više od autora

- vl promo-


Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se sveukupno 200 kandidata i kandidatkinja za vojnika i mornara s početkom službe 20. ožujka 2018. godine.
Posebni uvjeti za prijam vojnika i mornara propisani člankom 36. Zakona su: srednja stručna sprema, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok. Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji imaju stručnu spremu višu od propisane posebnim  uvjetima uz obvezni probni rad od šest mjeseci.
Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.
Kandidati odnosno kandidatkinje sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.
Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno