Ilustracija i dizajn covera: Luka Vucić
Tjedan dana dijeli nas od izlaska prvog zajedničkog singla producenata Petra Dundova i Ilije Rudmana. Uradak nazvan “Morning Glory”, ujedno i prva objavljena skladba s nedavno najavljene dobrotvorne kompilacije elektroničke glazbe “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”, biti će objavljen digitalno u ponedjeljak, 1. veljače, pod okriljem PDV-a.
Povodom predstavljanja kompilacije koja je okupila hrvatsku elektroničku scenu u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa, Petar i Ilija za Jutarnji list su ispričali kako je došlo do ove suradnje i nastanka pjesme.
“U 15-ak godina druženja kroz studio često bismo doticali temu kako bi naša glazba zvučala da udružimo svoje ideje i iskustva, ako ništa kao eksperiment iz zabave ili čiste potrebe za izražavanjem. Ovo je prva pjesma, koja je nakon svima nam poznatih događaja u ožujku 2020. godine nastala prirodno, iz izolacijiskih trenutaka te nakon inicijative Vedrana Menige, koju smo smatrali potpuno adekvatnom.” – kaže Rudman, a Dundov se nadovezuje: “Napravili smo pjesmu koja je zanimljiva fuzija diska i deep housea. Drago mi je ako na ovaj način možemo pomoći. Ova ploča okuplja niz respektabilnih imena, pa se nadam da će akcija imati efekta.”
Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea LjekajAntonio ZuzaDisrupted ProjectEgolessFabris AudioInsolateIvan KomlinovicJan Kinčl & Regis KattieKodinKooladeLe Chocolat NoirLaseechMicroslavQwertyPEZNTPetar Dundov & Ilija RudmanRFMNSergej SnoozeVRHZarkoff.
U ponedjeljak, 1. veljače, uz objavu prvog singla, kreću i prednarudžbe, te funding kampanja za prikupljanje sredstava.
Najavni singlovi objavljivat će se nadalje kroz veljaču i ožujak, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tijekom travnja.
Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.).
Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun Zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.