18 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Moskvä singlom Sretan kraj predstavila svoj treći studijski album Elektrik instinkt

Više od autora

- vl promo-

Moskvä (Sretan kraj, single) [St]

Novim singlom ‘Sretan kraj’ Moskvä predstavlja svoj treći studijski album ‘Elektrik instinkt’ koji je svoju koncertnu promociju imala 15. ožujka u Vintage Industrial baru!

Albumom ‘Elektrik instinkt’ dovršena je metamorfoza iz indie popa u čistokrvni hard rock bend. Kompletan materijal snimljen je uživo u samo nekoliko dana prošlog kolovoza u industrijskoj hali bivše tvornice Torpedo, a snimao je producent Matej Zec.

Singl ‘Sretan kraj’ kojom predstavljaju svoj novi album dobila je i svoje video uprizorenje u režiji talentirane Kristine Barišić. Po samom završetku snimanja bend je pozvao prijatelje i kolege u svoj jednokratni studio na premijerno slušanje nekoliko pjesama s albuma među kojima je bila i ‘Sretan kraj’.

Vlado Simcich Vava pjesmu je doživio kao zvuk klasičnog bluza, ali ne dvanaestice, nego onog u duhu vremena s kraja šezdesetih ili pak početka sedamdesetih godina.


‘Uši mi se zašilje kao Spocku, kožom preleti napad srhova. Sirov, ali bogat zvuk četvorke riječke Moskve pljusne me po licu. Osjećam se kao da sam kleknuo pred oltar ili nešto slično religioznom zanosu, ostajem ondje dolje zarobljen zajedno s ostalim uzvanicima. Vani je vrućina splasnula, kiša stala i kroz mene prolazi val svježine, dovraga zašto me nitko nije upozorio da uzmem zimski kaput?! Slušam dalje, vuče me atmosfera tuge iz Sretnog kraja, svirka nigdje ne varira, glas je besprijekoran, pun samopouzdanja i nadmoćno empatičan, a srce mi do kraja razapne gitarski solo, leprša mi kao na pramcu broda drhtava duša izbičevana uzvišenošću!’ (Vlado Simcich Vava)

Cijeli proces snimanja albuma uskoro će se moći pogledati i u dokumentarcu u režiji Kristine Barišić!

Album ‘Elektrik instinkt’ potražite u Dallas Music Shopu Rijeka i ostalim prodajnim mjestima dobre glazbe i na Deezeru!

MOSKVÄ: SRETAN KRAJ [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno