7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Most u Genscherovoj ulici dobit će novu modernu ogradu i rasvjetu

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tjedan dana prošlo je od početka posla na uređenju mosta u Genscherovoj ulici u Vinkovcima i sada se već polako može vidjeti kako će ovaj most izgledati kada radovi budu gotovi. Prema informacijama iz gradske uprave most će uskoro dobiti novu ogradu, ali i kompletno uređene pješačke staze. Može se vidjeti, a kako je i najavljeno, promet vozila Genscherovom ulicom odvija se neometano dok traje uređenje mosta.

Pješaci “stari most” mogu prelaziti jednom pješačkom stazom, onom na kojoj se u tom trenutku ne odvijaju radovi, a ukoliko to bude potrebno naknadno će bit uvedena povremena regulacija prometa.

Predviđeno trajanje radova je dva do tri tjedna, sam posao podrazumijeva postavljanje nove ograde moderne strukture od inoxa koja će bit napravljena prema svim sigurnosnim standardima. Ograda mosta dobit će i svoju modernu, dekorativnu, dugotrajnu i energetski učinkovitu rasvjetu, a koja će bit postavljena sukladno europskim pravilima o sprječavanju svjetlosnog onečišćenja. Što se tiče radova na pješačkoj stazi na mostu, treba reći kako oni uključuju skidanje starog sloja asfalta i stavljanje novog, uz niveliranje na krajevima staze zbog pristupačnosti osobama s invaliditetom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno