Drugog vikenda u svibnju održan je u Splitu vrlo jaki međunarodni Europski bacački kup koji je okupio najbolje europske bacače. Vinkovci se mogu pohvaliti da su na iznimno jakom natjecanju imali dva predstavnika koji su nastupali pod stijegom Lijepe Naše. Doduše, jedan od dvoje natjecatelja trenutno ne trenira u vinkovačkom atletskom klubu, ali je rođeni Vinkovčanin gdje je i proveo „cijeli svoj životni vijek”, no fakultetske obaveze, kao i mnoge, odvele su ga u grad na Dravu gdje nastupa za osječki atletski klub „Slavonija-Žito”. Radi se o 25-godišnjem Benjaminu Lovriću koji je na bacačkom kupu bacio kladivo 46.19 metara što mu je donijelo 14. rezultat u B finalu, odnosno ukupno 30. plasman u poretku Europskog bacačkog kupa. „S pojedinačnim rezultatom nisam baš zadovoljan, taj dan jednostavno nije išlo. Nisam mogao povezati okrete, jednostavno nije bio moj dan. No, unatoč mom nezadovoljstvu, bacački kup u Splitu je jedno odlično iskustvo te poticaj za bolje rezultate u budućnosti”, rezimirao je nastup na natjecanju na kojem je nastupilo gotovo 400 reprezentativaca iz ukupno 42 zemlje te su hrvatski reprezentativci, realno gledajući, bacali zajedno s puno jačim i kvalitetnijim europskim bacačima.

Predstavnica Atletskog kluba „Cibalia Vinkovci” Andrea Doria Terzić u seniorskom B finalu završila je na 13. mjestu s hitcem od 49.12 metara i zauzela 27. mjesto. Prije nego što je krenula u analizu nastupa i rezultata na splitskom kupu Andrea Doria Terzić istaknula je jednu stvar: „Sam poziv za nastup u reprezentaciju Hrvatske velika je čast, posebno kada kao junior nastupate u kategoriji seniora.”

Nažalost, Dorijin trener, prof. Josip Krpan, iz osobnih razloga nije mogao prisustvovati Europskom bacačkom kupu, što je za nju bio veliki hendikep, ali s druge strane i veliki izazov za mladu Vinkovčanku. „Trener je zadovoljan mojim nastupom, no tvrdi da mogu ostvariti i puno bolje rezultate, za što ću, vjerujem, biti spremna na predstojećim natjecanjima. Bilo je to neopisivo i nezaboravno iskustvo bacanja s iskusnim atletičarkama od kojih sam stvarno puno mogla vidjeti i naučiti”, izjavila je Andrea Doria Terzić. Podsjetimo, na prestižnom međunarodnom natjecanju Hrvatska je u kategoriji seniorki zauzela 10. mjesto, dok su u muškoj konkurenciji atletičari zauzeli 8. mjesto.

„Ukupni rezultati također su mogli biti puno bolji, no najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, Sara Kolak i Filip Mihaljević nisu nastupili zbog ozljeda”, zaključio je Benjamin Lovrić.