6 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Moto karavana “31 krunica za 31 godinu”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Članovi Moto kluba 4. gardijska brigada iz Splita u karavani Hrvatskom obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te na njima ostavljaju krunicu odajući počast svim žrtvama koje su ugradile svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Deveta karavana zaredom, koja ove godine nosi naziv „31 krunica za 31 godinu“, posjetila je i Vukovar gdje im je domaćin bio Sportski moto klub Golubica Vukovar.

“Povod ovogodišnje karavane je obilježavanje 31. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade Split. Ukupno ćemo, diljem cijele Republike Hrvatske, položiti 31 krunicu na 31 spomenik. U Vukovar nas je došlo oko 26. Prije Vukovara smo gotovo polovicu Hrvatske prešli, a nakon Vukovara idemo prema Županji, prema Petrinji, Kninu i na kraju dolazimo u Split. Naša karavana traje ukupno osam dana i preći ćemo 2500 kilometara no, nisu nam važni kilometri, važno nam je da obiđemo što više spomenika. Ne želimo dozvoliti prašini da prekrije naše spomenike kojih ima prelijepih, a malo ih ljudi obilazi”, istaknuo je  Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade iz Splita.


Sudionici karavane u Vukovaru su posjetili spomenik Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti, Domovinski križ na ušću Vuke u Dunav te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno