Vinkovačka bolnica, kojoj gravitira oko 120 tisuća korisnika s područja cijele županije i šire, gotovo svakodnevno radi na unaprjeđenju kvalitete zdravstvenih usluga, nastoji se funkcionalno opremiti uređajima i opremom te poboljšati njihovu učinkovitost. Zadnjih nekoliko godina je kroz projekte poboljšana  učinkovitost i pristup dnevnih bolnica i kirurgija, nabavljena je suvremena medicinska oprema poput CTG uređaja i tri nova 4D ultrazvučna uređaja koje smo dobili prošle godine, a educirani su i medicinski djelatnici. Opremljeni su odjeli opće kirurgije i urologije, ortopedije, traumatologije, otorinolaringologije, oftalmologije i radiologije.

Međutim, u bolnici u kojoj su vršene prve obdukcije u Hrvatskoj, koja je bila treća bolnica u Hrvatskoj koja je otvorila antituberkulozni dispanzer i koja je prednjačila u još nekim zdravstvenim segmentima, opremljenost još uvijek nije na razini na kakvoj bi trebala biti, a to je nedavno potvrdio i ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić, istaknuvši kako je OŽB Vinkovci jedna od većih ustanova u Hrvatskoj koja još uvijek nema magnetsku rezonancu koja bi pružila savršenu vizualizaciju cijelog organizma i promjena uvjetovanih različitim bolestima.

Sigurno je kako bi taj uređaj bio od velike koristi za sve pacijente i kako bi se njegovom nabavom nastavilo ulaganje u bolničku opremu koje se u našoj bolnici njeguje već dugi niz godina.

Tako valja podsjetiti kako je prije 35 godina nastavljen razvoj neurofiziološkog laboratorija koji je u Vinkovcima započeo još 1974. godine kada je kupljen elektroencefalograf i kada je na neuropsihijatrijskom odjelu započelo snimanje mozga.

Prema tekstu koji je 1985. godine za Vinkovački list napisao kolega Josip Merki, uređaj je imao široku primjenu jer je služio za ispitivanje mišića i živaca s područja neurologije, ali i drugih specijalnosti – reumatologije, ortopedije i traumatologije. Nabavkom ovog uređaja bolnica je dobila bržu i kvalitetniju obradu pacijenata, pa time i liječenje bolesnika.