Foto: ORION info

Na poziv Pjevačke skupine “Krčevine”, Muška pjevačka grupa “Lipa” iz Vinkovaca sudjelovala je na 9. Danima kazandžija i izvornog bećarca u Krčevinama, predgrađu grada Viteza u Bosni i Hercegovini. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji sudjelovale su 42. ekipe s kazanima za pečenje rakije iz raznih mjesta iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i 10 pjevačkih skupina, među kojima i one iz Njemačke, Švicarske i Švedske, koje su uveseljavale mnoštvo sudionika i posjetitelja.

Program je počeo znakom za potpalu vatre u kazanima, sve sudionike i posjetitelje blagoslovio je mjesni župnik fra Bavrka, a održan je i svečani mimohod svih sudionika uz pjesme pjevačkih skupina odjevenih u narodne nošnje svoga kraja. “Lipa” je na pozornici nastupila u dva navrata. U prvom s izvornim narodnim slavonskim pjesmama, a u drugom sa skladbama povezanim sa Slavonijom i Hrvatskom.

“Svaka skupina je na svom štandu nesebično pružala posjetiteljima okrijepu u hrani i piću, a uz pjesmu i ples veselje je trajalo do dugo u noć. Domaćini su bili jako gostoljubivi, a mi smo im se odužili pjesmom te tako dobili i poziv za sudjelovanje na jubilarnim 10. Danima kazandžija i izvonog bećarca dogodine”, ističu članovi MPG “Lipa”.