16 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Mumija (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Studio Universal je odlučio u idućih deset godina stvoriti svoj takozvani Monstrum Universe, svijet u kojem će sva njihova filmska čudovišta naći svoje mjesto. Biti će tu i Dracula, Frankenstein, Nevidljivi čovjek, lovac na vampire Van Helsing i čudovište iz Crne Lagune. Svi oni imat će svoje filmove, a Mumija je uvod u tu veliku franšizu.

Mumija (The Mummy, 2017.) u kina stiže gotovo deset godina nakon što je originalna trilogija završila s filmom ‘Mumija: Grobnica zmajskog cara’, a jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice, Tom Cruise igra glavnu ulogu. Sofia Boutella je u ulozi drevnog mumificiranog čudovišta, a zvjezdanoj glumačkoj ekipi se pridružio i Russell Crowe i to u ulozi poznatog znanstvenika.

U glavnoj ulozi nalazi se Tom Cruise, koga smo navikli gledati u brzim akcijskim filmovima, a trailer obećava upravo to: akcijski nabijenu avanturu, koja je daleko od verzije sa Brendanom Fraserom.

Prvi kadrovi nam osim Toma Cruise također otkrivaju zvijezdu filma Sofiju Boutella, koja se nalazi u ulozi naslovnog čudovišta, te Russella Crowea u ulozi dr. Jekylla.

Službeni sinopsis filma otkriva: ‘Iako sigurno zatvorena u grobnici duboko ispod nezahvalnog pustinjskog tla, drevna kraljica, čija je sudbina nepravedno od nje oduzeta, probuđena je u modernom dobu donoseći na svijet zlobu koja je rasla kroz tisućljeća i užase koje ljudski um ne može razumjeti. Od toplog pijeska Bliskog Istoka pa sve do tajnih labirinta ispod modernog Londona ‘Mumija’ je puna iznenađenja i uzbuđenja u maštovitom novom pokušaju da nas dovede u svijet bogova i čudovišta.’

Redateljsku palicu ovog reboota drži Alex Kurtzman, a scenarij su napisali Jon Spaihts i Christopher McQuarrie. Osim Cruisea, Boutelle i Crowea u filmu će se još naći Annabelle Wallis, Courtney B. Vance i Jake Johnson.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER: THE MUMMY [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno