Kako javljaju iz PU vukovarsko – srijemske jučer, 10. svibnja, oko 21 sat na rijeci Dunav kod Vukovara iz čamca je na neutvrđen način ispao 44-godišnjak iz Vukovara. Njegov pad u rijeku su zamijetili drugi ribiči i odmah priskočili u pomoć te ga izvukli na obalu. Djelatnici HMP Vukovar pružili su mu pomoć reanimacijom te ga prevezli u OŽB Vukovar gdje mu je liječnik konstatirao smrt.

Na mjestu pronalaska čamca izvršen je očevid. Slijedi obdukcija mrtvog tijela 44-godišnjaka na Odjelu patologije OŽB Vukovar.

Oko 18,30 sati 9. svibnja došlo je do požara u obiteljskoj kući u Ulici braće Radić u Otoku. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara zapaljenje jestivog ulja na električnom štednjaku. Požar su ugasili pripadnici DVD Otok. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, u susjednoj Privlaci je 9. svibnja oko 23 sata izgorio plast sijena u vrtu obiteljske kuće 75-godišnjaka. Požar su ugasili pripadnici DVD Privlaka, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Stanje u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Županja), te prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene (Šiškovci), o čemu više slijedi:

Oko 20,00 sati 9. svibnja 18-godišnjakinja iz Šiškovaca je, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (0,44 g/kg), upravljala neregistriranim i odjavljenim osobnim automobilom „Opel Vectra“, vlasništvo 19-godišnjaka iz Šiškovaca. Krećući se kolnikom nerazvrstane ceste Ulice kralja Tomislava u Šiškovcima, uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste (zemljani kolnik prekriven sitnim kamenom), izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u cestovni kanal gdje se vozilo zaustavilo na krovu.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 18-godišnja vozačica i 19-godišnji vlasnik vozila u svojstvu suvozača, dok su putnici u vozilu, 17-godišnjakinja i 20-godišnjak iz Šiškovaca, lakše ozlijeđeni.

Protiv 18-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.