19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Predao se muškarac koji je na susjedovu kuću bacio molotovljeve koktele, a zatim prijetio samoubojstvom

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Muškarac koji je jutros u Tordincima gađao kuću susjeda molotovljevim koktelima, a potom se zaključao u kuću i prijetio samoubojstvom, predao se policiji.

Opsadno stanje trajalo je do 15 sati pa i dulje, kada se muškarac predao. Policija je s njim razgovarala satima, objavio je Večernji list.

Susjedi kažu da živi sam, a kažu i da ga djeca ne posjećuju zbog narušenih obiteljskih odnosa. Mještani tvrde da je miran čovjek i da nije bilo nikakvih problema do zadnjih nekoliko godina kada je počeo posjećivati liječnike, piše Večernji.

Prije otprilike petnaest ili dvadeset dana, također je nasrnuo na susjede, doznaje se od mještana, navodi Večernji. Prijetio im je ubojstvom i govorio da su na crnoj listi. Bio je smješten u psihijatrijsku ustanovu i nakon nekoliko dana je pušten, piše Večernji.

Priopćenje o ovom događaju naknadno je uputila Policijska uprava vukovarsko-srijemska iz koje navode kako je sve započelo danas u jutarnjim satima kada je njihov Operativno-komunikacijskog centar zaprimio telefonski poziv 57-godišnjaka iz Tordinaca,  koji je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaprimili su jutros u 8,04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja, na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja. Dolaskom policijskih službenika na adresu, 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Policijski službenici započeli su s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policijski službenik zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme, 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom.

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

Nakon pregovaranja, 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u 15,15 sati, te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom“, stoji u priopćenju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno