20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

My Buddy Moose: novi album, novi singl i novi spot

Više od autora

- vl promo-Pretprošlog tjedna napokon je objavljen dugoočekivani, četvrti studijski album riječke grupe My Buddy Moose. Album je objavljen na Deezeru te na CD-u kojeg se može pronaći u gotovo svim boljim glazbenim trgovinama, a napose u Dancing Bear shopovima u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Vinil očekujemo na jesen!

Jednostavno naslovljen IV, album donosi 10 pjesama snimljenih u studiju G.I.S. u Kastvu pod snimateljskom palicom Mateja Zeca. Za miks albuma zaslužan je američki glazbenik i producent Matthew Emerson Brown dok je mastering albuma radio Levi Seitz iz Black Belt Mastering studija u Seattleu.
Produkciju albuma potpisuje My Buddy Moose u suradnji sa Matejom Zecom i Matthewom Emersonom Brownom kao koproducentima.

‘Kao i do sada većina materijala je snimljena uživo, kako su pjesme nastale u našoj garaži tako su i snimljene u studiju bez previše dosnimavanja. Album je s jedne strane logičan nastavak onoga što smo do sada radili, ali s druge strane donosi i neke iskorake kako u autorskom i sviračkom dijelu, tako i u produkcijskom smislu. Presretni smo kako je sve skupa na kraju ispalo i jedva čekamo reakcije publike’ kaže o novom materijalu pjevač i gitarist Luka Benčić.

Poseban gost na albumu je Ivana Smolović, beogradska kantautorica koje će se neki sjetiti kao čestu gošću na albumima nažalost ugaslog Rebel Stara. Ivana je s My Buddy Mooseom snimila duet  ‘Waiting’.
Za jedinstveni vizualani identitet novog albuma zaslužni su Enver Krivac i Dobriša Radovanović.

Usporedo s izlaskom četvrtog albuma, My Buddy Moose su izbacili i videospot za singl Terrible Place, u režiji Nataše Antulov. Za idući singl My Buddy Moose preferiraju pjesmu Letters From The Past.
Da još jednom podsjetimo, album ‘IV’ objavljen je u digitalnom foramtu i CD formatu (od 14. srpnja 2017.), a na jesen 2017. stiže i kao LP.

TERRIBLE PLACE [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno