13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

My Buddy Moose otvaraju koncertni svibanj

Više od autora

- vl promo-
Za prvi koncert u svibnju pobrinuti će se uvijek odlični My Buddy Moose. Svoje dugogodišnje prijateljstvo povezano s glazbom zaokružiti će koncertom na kojem nas očekuje presjek karijere, ali i nove pjesme kao najava nadolazećeg albuma. Ujedno, riječki nastup je svojevrsni početak mini toura, koji nakon Rijeke kreće prema Karlovcu, a koncertna “trilogija” završava u Križevcima.

Dodatni mamac za riječki koncert je i nova glazbena “tajna” iz Istre, žminjski kantautor Fallen Down Moon kojem će ovo biti prvi nastup preko Učke.

The Beertija na Trsatu je domaćin, a koncert je na programu u četvrtak, 5. svibnja s početkom u 20:30 h.

My Buddy Moose, od samoga početka, čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!” (2013.) te “IV” (2017.)

Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni  “live” nastupi  pomažu im u  stvaranju baze vjernih fanove kako u Hrvatskoj tako i  u okolnim zemljama.. Njihove je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi The Walkaboutsa.  Prvi album, “Way Back Home” u žanru americane, objavljen je 2020. Žminj, kao mjesto nastanka i prebivalište autora i izvođača teško da bi kome palo na um, ali da, Zvone je upravo iz Žminja. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno