12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Na 22. Županijskim sportskim igrama u Vrbanji oko 400 branitelja

Više od autora

- vl promo-

U nedjelju je održano 22. Županijsko športsko natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice Vukovarsko-srijemske županije na području Općine Vrbanja.

Županijski predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Milan Draženović rekao je kako se sportske igre održavaju svake godine u drugoj općini ili gradu naše županije te na taj način okupe velik broj hrvatskih branitelja.

FOTO: Josip Vincetić, Franjo Solga

„Prijatelji suborci se ne vide od godine do godine pa je to prilika da se susretnu, porazgovaraju, a svakako da se svi trude i pobijediti na tim sportovima”, istaknuo je Draženović dodavši kako pobjednike svih sportskih disciplina odvode na Državno natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Kutinu.Program obilježavanja započeo je okupljanjem sudionika i mimohodom, nastavljen je službenim otvaranjem Igara nakon kojeg je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima. Sveta misa zadušnica služena je u župnoj crkvi Presvetog imena Marijina.

Na sportskim je igrama sudjelovalo oko 400 branitelja koji su se natjecali u 10 sportskih disciplina na tri sportska terena na području općina Vrbanja, Soljani i Strošinci. To su: mali nogomet, potezanje konopa, streljaštvo, kuglanje, šah, boćanje, stolni tenis, pecanje, bela i pikado za žene. Vinkovci su sveukupni pobjednik natjecanja, drugo mjesto dijele Cerna i Andrijaševci, dok je na trećem mjestu Vrbanja.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: Josip Vincetić, Franjo Solga

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno