2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Na Banji posadili 34 sadnice hrasta lužnjaka

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Članovi ŠRD „Jezera Banja” okupili su se 19. studenog 2020. godine na popularnoj Banji i posadili 34 sadnice hrasta lužnjaka. Prije radne akcije zapalili su svijeću i pomolili se za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata, a posebno za branitelje Vukovara i Škabrnje.

„Zbog epidemioloških mjera i cjelokupne situacije, nismo htjeli na sav glas pričati o ovoj radnoj akciji pa nas se jučer okupilo 10-ak. Nabavili smo sadnice, a Cvjećarstvo nam je iskopalo rupe nakon čega smo posadili hrast lužnjak. Sredili smo još neke stvari, pokupili smeće te pripremili sve za zimu”, rekao je predsjednik ŠRD „Jezera Banja”, Željko Mikić. Za članove ribolovnog društva ovo je bila zadnja aktivnost ove godine, osim ako nešto u međuvremenu ne iskrsne. Sada slijedi rješavanje papirologije, pripremanje za skupštinu, predavanje izvješća institucijama koja su im dodjeli sredstva za rad. „U rano proljeće, čim to vrijeme bude dopuštalo, odjurit ćemo na Banju, pokupiti smeće, dovršiti pripremu za poribljavanje i možda još malo nešto urediti”, izjavio je zaključno Željko Mikić.

Podsjetimo, kako bi okupili istomišljenike i radili na zaštiti okoliša i samih jezera, skupina zaljubljenika u sportski ribolov i jezera osnovala je prije deset godina ribolovno društvo čiji su članovi branitelji i ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, djeca i ostali građani Vinkovaca i okolice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno