U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 27 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 14 na brzom antigenom testu.

Sedam osoba je iz Vinkovaca, četiri iz Vukovara, dvije iz Jarmine te po jedna novooboljela osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Bobote, Bogdanovaca, Bršadina, Đeletovaca, Marinaca, Gunje, Ivankova, Novih Mikanovaca, Otoka, Soljana, Sotina i Starih Mikanovaca. Preminule su i danas tri osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 8032, njih 7686 se oporavilo, a ukupno je preminulo 169 osoba.

Trenutno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 309 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 36241. U samoizolaciji na području županije su 543 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 16 radnika iz sustava zdravstva (tri liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je šest radnika (četiri medicinske sestre/tehničara i dva nezdravstvena radnika).