U 3. kolu 57. Kupa Slavonije i Baranje, Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – C, B i univerzalni (MSG) program, održanom 12. listopada u Požegi, nastupio je i Gimnastički klub „Hrvatski sokol” Vinkovci, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. 

Kadetkinje, C program, u sastavu Ana Božić, Iva Rupčić, Petra Kolarić, Luna Aničić, Helena Puce i Leona Anđelić osvojile su ekipno 4. mjesto. Pojedinačno Ana Božić bila je najbolja od Vinkovčanki, četvrta u konkurenciji 22 gimnastičarke. Petra Kolarić osvojila je 8., a Helena Puce 9. mjesto.

Kategorija juniorki C ove sezone je najbrojnija, ne samo pojedinačno, nego i ekipno. Od ukupno šest ekipa Vinkovčanke Antonija Adamčević, Sara Vukoja, Gabriela Dolanski, Lana Anđelić, Ana Hemetek, Nora Horvat i Nika Breški osvojile su 5. mjesto. Najbolja juniorka GK “Hrvatski sokol” Vinkovci Nika Breški osvojila je 15. mjesto u konkurenciji 41 gimnastičarke. Ana Hemetek bila je 21.

Petra Kolarić, Ana Božić, Helena Puce i Leona Anđelić izborile su nastup na Završnici Kupa Hrvatske – državnom prvenstvu, koje će biti održano od 22. do 24. studenoga u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću. U konkurenciji gimnastičara ove godine se na državnom prvenstvu također natječe i naš Duje Ramljak, u kategoriji kadeta B programa. U kategoriji kadeta C na državno prvenstvo plasirala se cijela momčad našeg kluba. U Požegi su osvojili 1. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Luka Rajković osvojio je 1., Fabijan Matković 3., a Roko Maslać 7. mjesto u konkurenciji 8 gimnastičara. U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta, Vinkovački gimnastičari u sastavu Grgur Samardžić, Patrik Kordić, Arijan Tomonji, Marin Pinter i Pavao Očevčić osvojili su momčadski 1. mjesto, te su također ostvarili plasman na državno prvenstvo. U pojedinačnoj konkurenciji Pavao Očevčić osvojio je 1., Marin Pinter 2., a Patrik Kordić 3. mjesto u konkurenciji 6 gimnastičara. Na državnom prvenstvu sudit će i naši suci Marko Simon, Željko Iveljić i Tomislav Gudek.”, ističu u GK „Hrvatski sokol” Vinkovci.

U Požegi su nastupile 164 gimnastičarke i 25 gimnastičara iz Osijeka – GK “Inova-Gim” i GD Osijek – Žito, Valpova, Požege, Belog Manastira, Đakova, Slavonskog Broda, Vukovara i Vinkovaca u kategorijama mlađih kadetkinja/kadeta, kadetkinja/kadeta, mlađih juniorki, juniorki/juniora i seniorki/seniora.