20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Na državnu smotru kazališnih amatera odlaze “Ivica i Marica u začaranoj šumi”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Gradskog amaterskog kazališta Županja sinoć su u dvorani „Mladost” u Županji održani 19. Susreti kazališnih amatera Vukovarsko-srijemske županije. Pred ljubiteljima kazališne umjetnosti našle su se tri predstave: “Otrov” Kazališta „Mika Živković” Retkovci, “Šmizle” Scene Martin iz Vukovara te “Ivica i Marica u začaranoj šumi” GAK-a Županja.

Predstave odigrane u okviru 19. Susreta kazališnih amatera Vukovarsko-srijemske županije, službenog natjecateljskog programa županijske smotre kazališnih amatera, pratio je izbornik, glumac Dubravko Sidor, koji je i izabrao najuspješniju predstavu koja će Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljati na državnoj smotri, 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, u svibnju u Vodicama.

A za najbolju od tri ponuđene predstave izbornik Dubravko Sidor izabrao je predstavu “Ivica i Marica u začaranoj šumi” u režiji Snježane Puljić.


„Naši najmlađi su naš ponos i ponos našega grada”, poručili su nakon proglašenja domaćini iz GAK-a Županja.

Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno