33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Na graničnom prijelazu Županja u tri navrata pronađena droga

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Jučer, 15. rujna, 44-godišnjak iz Retkovaca prijavio je policiji kako je u razdoblju od 10. do 14. rujna ovršen i otuđen suncokret koji je posijao na poljoprivrednoj površini veličine jedan hektar u blizini Jarmine, čime mu je pričinjena šteta od više tisuća kuna, javila je PU vukovarsko-srijemska.

Osim toga, u vremenu od 7,40 do 9,15 sati 15. rujna provaljeno je u obiteljsku kuću 41-godišnjaka u Bošnjacima iz koje je otuđen nakit i novac. U to vrijeme u kući se nalazilo 10-godišnje dijete koje je spavalo u svojoj sobi. Dijete se uslijed preturanja stvari probudilo te dozvalo majku, misleći da su roditelji u kući te time omelo počinitelja koji se dao u bijeg s otuđenim predmetima. Potom je mobitelom nazvalo roditelje koji su događaj prijavili policiji.

Slijede kriminalistička istraživanja radi pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

Na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su jučer, 15. rujna, prilikom obavljanja granične kontrole u tri navrata pronašli tablete koje sadrže psihotropne tvari, a koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

U 9,10 sati, austrijski državljanin je u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka imao 150 tableta Diazepam. U 19,35 sati u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin, pronađeno je 60 tableta Bromazepam. U 22,50 sati pregledom osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka, državljaninu Bosne i Hercegovine pronađeno je 58 tableta Lexaurin. Za navedene tablete nisu posjedovali medicinsku dokumentaciju niti su ih prijavili na upit carinskih i policijskih službenika, čime su počinili prekršaj iz članka 24. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.Zbog počinjenih prekršaja, počiniteljima su pojedinačno uručeni prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna, a tablete su oduzete.

Jučer, 15. rujna oko 20,30 sati na željezničkoj pruzi Vinkovci-Šid u blizini mjesta Orolik, lokomotiva bez priključnih vagona, kojom je upravljao 23-godišnjak, naletjela je na stado ovaca koje su bile na pruzi bez nadzora vlasnika. Tom prilikom, desetak ovaca uginulo je na mjestu udara, a na lokomotivi je nastupila materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo. O događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Stari Mikanovci, Tordinci, Babina Greda) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Županja), o čemu više slijedi:

Oko 15,30 sati 15. rujna neposredno nakon izlaska iz Županje u smjeru Vinkovaca, 44-godišnjak je, upravljajući motociklom Yamaha županjskih registracijskih oznaka, započeo pretjecanje osobnog automobila Mercedes bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnjak, a koji je u tom trenutku već skretao ulijevo na parkirališni prostor restorana. Tom prilikom, 44-godišnjak je motociklom udario u stražnju lijevu stranu automobila te pao na kolnik. Uslijed pada teže je ozlijeđen što je utvrđeno u OŽB Vinkovci. O prometnoj nesreći slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno