Nakon završenog jučerašnjeg drugog kruga pregovora između predstavnika Vlade i sindikata u obrazovanju moglo se čuti kako je konačno odrađen jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale veliki interes za rješavanje problema. I Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, istaknuto je, žele riješiti problem na zadovoljstvo svih te se završetak pregovora očekuje u ponedjeljak.

Do tada, kako je najavljeno, danas će štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, a bit će održan i prosvjed u Zagrebu na Markovom trgu.

Kako doznajemo od Peje Nedića, povjerenik Područnog odbora sindikata Vukovarsko-srijemske županije, među prosvjednicima će biti i sindikalisti iz Vukovarsko-srijemske županije.

“Jučerašnji sastanak zaista je donio neko obećavajuće očekivanje da će se ovaj nesporazum, ja bih ga nazvao jer već je prešao u tu dimenziju, riješiti ovaj tjedan da bi već sljedeći tjedan krenuli u redovnu nastavu. Do tada, danas imamo generalni štrajk za cijelu Hrvatsku, znači sve osnovne i srednje škole su u štrajku, a uz to još imamo i prosvjed u Zagrebu na Markovom trgu na koji je otišlo i naših dvadesetak članova, koji će zastupati Vukovarsko-srijemsku županiju. A tijekom dana i danas očekujemo neke razgovore i dogovore koji bi trebali rezultirati zadovoljavajućim ishodom i za jednu i za drugu stranu”, rekao je Pejo Nedić za Radio Vinkovce.

Danas se štrajka u cijeloj Hrvatskoj dok se sutra nastavlja cirkularni štrajk u kojemu je Vukovarsko-srijemska županija, ako ne bude nekih promjena, ponovno na redu u petak.