14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Na ostacima letjelice ipak nisu pronađeni tragovi eksploziva?

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na dijelovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno vještačenje nije bilo tragova eksploziva, izvijestio je Dnevnik Nove TVpozivajući se na izvore bliske istrazi.

Uzorci vještačeni u Centru za vještačenje “Ivan Vučetić” nisu pokazali tragove eksploziva na dijelovima koji su analizirani, izvijestili su kratko u Dnevniku. Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva obrane te da su za komentar zvali Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo, no nisu ga dobili.

Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije danas poručio je kako još uvijek čeka nalaz vještačenja. “Gdje je nalaz Centra za kriminalistička vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo krhotine tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i kemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti”, rekao je Milanović.

Vojna letjelica pala je u Zagrebu prije gotovo dva tjedna, a premijer je u petak rekao kako imaju pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerojatnije riječ bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno