Foto: MUP RH

U petak 18. prosinca u razdoblju od 10 do 15 sati u Vinkovcima, Trg Josipa Runjanina, pred parkirališnim prostorom te adrese oštećeno je deset motornih vozila. Policija je očevidom utvrdila kako je oštećeno deset motornih vozila (devet osobnih i jedno teretno motorno vozilo), a oštećenja su počinjena predmetom pogodnim za mehanička oštećenja u vidu ogrebotine laka i boje vozila. Prema provedenim izvidima nad prijavljenim oštećenim vozilima utvrđena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nakon provedenog očevida, policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, državljaninom Republike Hrvatske, kojeg se sumnjiči da je kao suvlasnik stana krivotvorio potpis jedne suvlasnice istog stana u Vinkovcima, zbog čega je podnijeta kaznena prijava, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Policija je tijekom istraživanja utvrdila kako je osumnjičenik početkom rujna 2020. godine sklopio ugovor s nadležnim tijelima tvrtke grada pri odjelu za gospodarstvo na temelju nezakonito pribavljenog potpisa jedne suvlasnice stana u stambenoj zgradi čime je taj nevaljali ugovor učio nezakonitim.

U trgovini mješovite robe u Borovu, u Ulici Vladimira Nazora, izvršena je provala u noći sa 17. na 18. prosinca 2020. godine te je otuđeno više vrsta cigareta, alkohola i drugih prehrambenih proizvoda iz trgovine. Točni podaci o količini otuđenih proizvoda te visini štete bit će naknadno dostavljeni i utvrđeni.

U posljednja 24 sata utvrđeno je 28 kršenja mjere samoizolacije i jedno kršenje mjere propisane Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i slično).