12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Na “Pikniku s knjigom” mališani u vinkovačkoj knjižnici

Više od autora

- vl promo-

Povodom rođendana Hansa Christiana Andersena, kampanje „Čitaj mi” i Međunarodnog dana dječje knjige u vinkovačkoj knjižnici organiziran je Proljetni piknik s knjigom.

Kako nam je rekla knjižničarka na Dječjem odjelu u Dječjoj knjižnici mira Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Ana Salopek, tema jest proljeće, a na radionici je djeci čitana slikovnica „Mrav dobra srca”, nakon čega su izrađivali male mrave i postavili ih u svoje mravinjake.


Bila je to jednosatna radionica namijenjena mališanima u dobi od dvije i tri godine, ali sudjelovati su mogla i starija djeca. „Potrebno je odmalena djetetu glasno čitati, a važnost toga ogleda se u stvaranju predčitalačkih vještina koje su izuzetno važne ne samo za predškolu nego i za školu. Djeca glasnim čitanjem uče naš materinji jezik te se pokazalo kako samo 10-15 minuta glasnog čitanja svakodnevno djeci obogaćuju rječnik i imaju puno bolje rezultate u školi”, pojasnila je knjižničarka Ana.

Knjižnica, kaže, nikad nije imala radionice za ovako malu djecu od dvije i tri godine. Odazivom su prezadovoljni jer imaju skoro 100-njak prijavljene djece raspoređene po danima. Uz to, već godinama provodene vođene radionice za djecu od 4 do 7 godina, odnosno do polaska u školu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno