2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Na Plesnom koncertu 40 učenika vinkovačke Glazbene škole

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Sunce nije samo izmamilo malene cvjetiće koji su jučer paradirali gradom na Cvjetnom korzu, nego i naše najmlađe plesače. Oni su danas u središtu grada održali 30-minutni koncert u kojemu je glavnu ulogu imao ples i samo ples.

Boje, Ptice i Leptiri samo su neki od naziva koreografija koje su na pozornici u pješačkoj zoni danas prikazali mladi učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci. Nastavak je to jučerašnjeg Cvjetnog korza i baš kao i onda, sunce i lijepo vrijeme bili su idealna kombinacija za uživanje u kreativnim plesnim pokretima.

„Iako smo nastupili i prošle godine s instrumentalistima, ovo je prvi put da plesni odjel ima svoj vlastiti koncert. Svojim koreografijama pokazat ćemo što smo sve radili i što smo pripremali tijekom cijele godine”, rekla nam je Antonija Jurčević, nastavnica suvremenog plesa u vinkovačkoj Glazbenoj školi.

Na daskama pozornice zaplesalo je oko 40 učenika starosti od sedam do 13 godina. Zapravo, svi učenici osnovne škole, sva četiri razreda. Među brojnim djevojčicama našla su se tu i dva dječaka na koje su, kaže Jurčević, izuzetno ponosni.

„Hvala djeci i njihovim učiteljicama jer na najbolji mogući način promoviraju glazbu, ples i školu te glazbenu kulturu u Vinkovcima. Želim im puno uspjeha u daljnjem radu i da se što ljepše provedu danas. Ovakve manifestacije su izuzetno važne jer djecu uključuju u aktivan rad, a samim time i razvijaju dječju kreativnost”, naglasio je danas zamjenik gradonačelnika Josip Romić dodavši kako bi trebali imati što više ovakvih događaja, ali i poticati rad udruga i škola kako bi djeca došla do izražaja i postala uvaženi članovi našega društva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno