Kako javlja Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, u našoj županiji u protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirsom. To je već četrnaesti dan bez novooboljelih te i dalje imamo ukupno 40 oboljelih osoba.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti, a u protekla 24 sata jedna je osoba izliječena iz Vinkovaca te je tako do sada ukupno izliječenih 39 osoba na području županije. Na području županije ostala je još samo jedna oboljela osoba od COVID-19 iz Vukovara.

U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, što je ukupno 1497 testiranih do sada na području županije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u županiji više nema osoba u samoizolaciji.

Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 47 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pozitivnih zdravstvenih radnika.