Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski rukometni savez donio je novu odluku o odgodi natjecanja, čime je poništena prethodna odluka, ona od 27. studenog 2020.

Novom odlukom odgađaju se sva natjecanja u sklopu HRS osim Paket24 Premijer lige, 1. HRL Sjever i Jug u muškoj konkurenciji te 1. HRL, 2. HRL Zapad, 2. HRL, 2. HRL Sjever i 2. HRL Jug u ženskoj konkurenciji. U mlađim uzrastima odgođena su sva natjecanja osim U17 kategorije za dječake te U16 kategorija za djevojke.

Sve utakmice koje nisu odgođene mogu se održavati isključivo bez gledatelja uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i uputa HZJZ.

Tako je svim Spačvinim selekcijama osim seniora i U17 momčadi onemogućeno natjecanje i normalno treniranje. „Svjesni svih opasnosti po zdravlje, pozivamo sve da prate upute nadležnih službi te se ponašaju sukladno njima jer je u ovom trenutku zdravlje prioritet. Svi se nadamo da ova situacija neće još dugo potrajati i da ćemo se svi ubrzo vratiti normalnom životu i aktivnostima”, ističu iz RK Spačve i dodaju su za najmlađe selekcije ponovno omogućili online treninge kako bi djeca nastavila s fizičkom aktivnošću koja je neophodna za zdravlje kao i pridržavanje epidemioloških mjera.

U natjecateljski pogon vraćaju se i rukometašice Vinkovaca koje će u sklopu 10. kola 2. HRL Sjever ugostiti vodeću ekipu lige Zelinu. Uoči dvoboja sa Zelinom, razgovarali smo s trenerom ŽRK Vinkovci, Ivicom Lassingerom, koji je svjestan da u Vinkovce dolazi vodeća ekipa i od svojih djevojaka očekuje isključivo borbu na parketu svim srcem. „Mislim da moje cure imaju kapacitet za pobjedu i nadam se da će ona uskoro doći”, izjavio je Lassinger. Utakmica sa Zelinom igra se sutra s početkom u 17 sati.